Instagram
2010 @PERTH AUSTRALIA 2010 @PERTH AUSTRALIA

CHOCOLATIER YUKI NAKAMURA

2017 @KOBE OKAMOTO 2017 @KOBE OKAMOTO
AUSTRALIAマップ

When inspiration and Chocolatier Yuki Nakamura meet,
a creative new flavour comes to life.

ショコラティエール中村有希の
クリエイティブな発想から生まれる、
新しいフレーバー

When Yuki was a girl, her father returned from Paris with a box of exquisite chocolates. For Yuki, the joy of sharing these with family and friends was a precious memory and it became the inspiration for Yuki to pursue a career as a chocolatier. After perfecting her craft and moving to Australia in 2010, Yuki opened Nakamura Chocolate. Nowadays, her creative flavours and use of unique ingredients continue to delight chocolate lovers around the world.

“彼女がショコラティエールへの道を歩んだきっかけ、それは幼少期パリで父親が買ってきてくれた、宝石のような輝きを放つショコラとの衝撃的な出会い。海外でショコラ作りを学び、生活の拠点をオーストラリアに移してから、2010年オーストラリアのパースで開業。彼女が作り出すフレーバーを掛け合わせた特長ある繊細なボンボンショコラは、デザインも大胆かつ斬新。

Yuki Nakamura
中村有希写真
写真スライド
写真スライド

To enjoy life is to live well. I keep this in mind in all that I do, from decorating and making chocolates to designing and creating new chocolate selections. This spirit underpins my secrets to living a fulfilling and happy life: LIVE every moment to the fullest as your authentic self, be more willing to LOVE who you are and others without fear, and GIVE a little more generously to those around you. We live for ourselves and when we do it well, we make the world a better place.

チョコレートのデザインやフレーバー研究など商品開発だけではなく、お客様や生産者との出会い、広くは人生のすべてにおいて新しいことへの挑戦を楽しみ、挑戦の過程を楽しむこと。それがショコラティエール 中村有希のモットー。その重要なキーワードが、LIVE・LOVE・GIVE。今この瞬間を精いっぱい生きること、愛をもって相手に優しくすること、そして優しい気持ちを周囲に広げていくこと。この想いを、チョコレートを通してお客様に届けていきたい。想いを日々進化させて、挑戦はこれからも続きます。

Profile
After finishing high school, Yuki received her Bachelor of Arts from the University of Calgary in Canada. And, after a short stint in Microchip Research and Development in Tokyo, she moved to Australia where she trained under celebrated French pâtissier, Emmanuel Mollois. Yuki then opened Nakamura Chocolates in 2010 and is currently living in Perth, Western Australia, where she is enjoying life as a chocolatier, business owner, public speaker, and mother.

東京で高校卒業後、カナダの大学で学士取得。東京で会社員を経て、オーストラリア・メルボルンの製菓学校に入学、パースのフレンチパティスリーにて調理と製菓を修業。2010年にビジネスパートナーと開業。現在1児の母として、育児、家事を両立させながら、ショコラティエールとして活躍中。

プロフィール写真1 プロフィール写真2

Products - 3 Selections


AUSTRALIAN SELECTIONボタンイメージ

Australian selection

NAKAMURA SELECTIONボタンイメージ

Nakamura selection

DARK SELECTIONボタンイメージ

Dark selection


ロゴスライド
ロゴスライド